Jongeren PL bespreken actuele situatie

Jongeren van de Pertjajah Luhur (PL) komen op zondag 24 juli 2016 bijeen in het partijcentrum aan de Mangrovelaan te Beekhuizen om de actuele situatie in het land te bespreken. De moeilijke economische situatie heeft ook op hun dagelijks leven grote invloed. Op basis van de gevoelens die leven bij jongeren van de partij heeft het hoofdbestuur besloten deze bijeenkomst te houden. Het is de bedoeling dat niet alleen knelpunten worden aangekaart, maar ook concrete en werkbare oplossingen worden besproken.
John Sandriman belast met zaken de jongeren betreffende, zegt dat het gaat om jongeren van verschillende kernen, raden en sympathisanten, die bijeen zullen komen. In deze fase gaat het om jongeren van Paramaribo en randdistricten. In een volgende fase zullen de verder gelegen districten eveneens worden betrokken. “Dit is het begin,” stelt Sandriman. “We zullen vaker bij elkaar komen en zullen ook trainingen verzorgen om jongeren te helpen met hun persoonlijke vorming en ontwikkeling. Te denken valt aan onder andere leiderschapstrainingen.”
De bijeenkomst van zondag is een goede gelegenheid om jongeren de ruimte te geven actief te participeren. Gelet op de naderende grote vakantie zal deze ontmoeting ook worden aangegrepen om met werkbare voorstellen te komen over activiteiten die in de vakantie voor de jeugd kunnen worden georganiseerd. Volgens Sandriman zullen er commissies en werkgroepen worden gevormd, die de werkzaamheden zullen moeten trekken. Eerder heeft de Pertjajah Luhur diverse vakantie-activiteiten speciaal voor de jeugd georganiseerd, waaronder drumlessen, een vliegerworkshop, kleur- en tekenwedstrijden en sport- en speldagen.

error: Kopiëren mag niet!