Randjietsingh: “Sapoen en Chitan niet toelaten in DNA”

VHP-topper Radjkoemar Randjietsingh vindt dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op grond van haar bevoegdheid als voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) nimmer mag toestaan dat de grondwet wordt vertrapt door de teruggeroepen leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan normaal te convoceren voor vergaderingen. “Voor ons zijn deze twee heren geen DNA-leden meer en mag er nimmer voortgang worden gegeven aan de illegaliteit in het parlement. Wij hebben de rechter gevraagd om te bekijken en te willen veroordelen dat zij niet meer functioneren als parlementariërs. De wet zegt duidelijk dat als jij teruggeroepen bent, jouw lidmaatschap beëindigd is. Er is een goede case gemaakt en proberen wij wet en recht in stand te houden”, zegt de gewezen Nieuw Front-fractieleider aan Dagblad Suriname. Vandaar dat de oppositiepartijen VHP, NPS, PL en de DNA-kandidaten Barkat Mohab Ali en Prim Sardjoe donderdag wederom een kort geding hebben ingediend om een einde hieraan te brengen. De rechter in kort geding zal op 11 augustus uitspraak doen in deze zaak.
De eisers worden bijgestaan door advocaat Gerold Sewcharan, terwijl de tegenpartij wederom wordt vertegenwoordigd door advocaat Nailah van Dijk. Volgens Randjietsingh zullen beide partijen in de tussentijd in de gelegenheid worden gesteld om schriftelijk hun conclusies te presenteren. De VHP-topper benadrukt dat in de vordering ook de kwestie van het niet uitvoeren van de eerdere vonnissen is aangehaald. “Geerlings-Simons moet niet doen alsof er geen vonnissen zijn. Zij weet het. Als zij wet en recht wil handhaven in het land, moet zij dan acties ondernemen”, aldus de politicus. Ondertussen blijven de oppositiepartijen in de DNA onder protest deelnemen aan de vergaderingen.
FR

error: Kopiëren mag niet!