6.000 mensen lieten zich kwaadwillig registreren met beperking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft in de afgelopen periode zijn bestand van mensen met een beperking, die financiële steun van het ministerie kregen, van 18.000 mensen teruggebracht naar 12.000. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 6.000 mensen zich in het bestand hebben laten registreren, terwijl zij helemaal niet behoorden tot de groep van mensen met beperkingen.
Sozavo-minister Joan Dogojo zei donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat haar ministerie al jaren bezig is om sociaal zwakke huishoudens te voorzien van uitkeringen, variërend tussen de SRD 33, SRD 40 of SRD 50. Het gaat volgens haar hier om bedragen die uitgedrukt zijn in waarden van voedselpakketten. Aangezien deze bedragen niet lang meer in voldoende mate konden voorzien in de behoefte van de huishoudens, besloten deze mensen zich op te geven in het uitkeringsbestand van financiële uitkeringen aan personen met een beperking. Uiteindelijk werd het systeem te log.
FR

error: Kopiëren mag niet!