Telesur wil komende jaren investeren in vaste infrastructuur

Telesur wil komende jaren investeren in Vast InfrastructuurMike Antonius, die momenteel belast is met de waarneming van de directeurspost bij Telesur, richt zich momenteel alleen op het stroomlijnen van de situatie van het bedrijf. Er heerst volgens Antonius momenteel een grote mate van rust binnen de organisatie. Nu intern alle ogen gericht zijn op het doel van groei, kan Telesur meer naar buiten treden om over de toekomstplannen te praten. In dit verband werd onlangs een ‘Press meet en networking’ georganiseerd met de media. Het ligt in de bedoeling dat de bijeenkomsten worden herhaald met het bedrijfsleven en andere relevante actoren binnen de telecommunicatiesector.
Investeringen
De waarnemende directeur gaf een beknopte uiteenzetting van de hoogtepunten binnen Telesur sinds het bestaan van de organisatie. Hij sprak over de transformatie van de LTT-dienst naar de Telesur, die wij vandaag kennen. De ontwikkeling op zich is volgens de directeur merkwaardig. Verder gaf hij een overzicht van het strategisch investeringstraject. In de afgelopen jaren, en tot zeker 2018, richt de telecomprovider zich meer op investeringen in internationale routes en mobiele infrastructuur. De vaste infrastructuur die al vanaf 1981 werd aangelegd, is al verouderd. Vandaar dat er de afgelopen jaren steeds meer in toenemende klachten zijn over breedbandinternet. Telesur is van plan in 2017 te starten met de investeringen in vaste infrastructuur. Telesur is de financiële zaken voor de investeringen nog aan het uitrekenen. Tegen het vierde kwartaal van 2016 dient men al een overzicht te hebben van de kosten. Vooralsnog zullen de problemen dus voortduren. Dat schuift Antonius ook niet onder stoelen en banken. Gezegd moet worden dat de organisatie zich sterk maakt om de huidige individuele klantenproblemen op te lossen.
Verlies
De verdiensten van het telecombedrijf zijn door de koersfluctuaties en de impact ervan achteruit gegaan. Het bedrijf heeft daarom aangekondigd dat het per 1 augustus een tariefsaanpassing zal implementeren. “Op den duur moet je er wel rekening mee houden dat als de koers blijft stijgen, wij onze operatie moeten kunnen blijven financieren. Kijkende naar de prijzen van internet op dit moment en de huidige koersontwikkeling, praten wij nog steeds over US$15 of minder per maand voor een vaste breedbandverbinding. Ik denk dat in dat opzicht het aan de redelijke kant ligt voor de klant”, stelt de waarnemend directeur.
Deze tariefsaanpassing zal nog steeds niet met een marktconforme koers worden gestroomlijnd.
Volgens Antonius kan het bedrijf dat ook niet compenseren. Dat is dus verlies voor het bedrijf.
Het bedrijf is daarom genoodzaakt om op den duur bepaalde zaken van de lijst te schrappen. Got Talent bijvoorbeeld staat van het jaar niet op de lijst. Tegen de achtergrond van de investeringen, is het volgens Antonius raadzaam om 2016 als een evaluatiejaar mee te nemen.

Vaste aanstelling als directeur?

Antonius geeft aan de ambitie te hebben om directeur te worden van het bedrijf. Daarover is er ook met hem gesproken, maar hij houdt zich vooralsnog aan de aanstelling als commercieel directeur, met de waarneming als directeur. Belangrijk voor de aandeelhouder is wat hij ervan maakt. “Twee maanden zijn vrij kort om te praten over een vaste aanstelling als directeur. Wij moeten in de komende periode blijven werken aan een verbetertraject. Als de resultaten er zijn, kan dat (red: het als directeur worden aangesteld) ook automatisch gebeuren”, aldus Antonius.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!