President laat EBS te veel betaalde bedragen verrekenen

Dodson: “Mensen hebben foutieve stroomrekeningen betaald”

President Desi Bouterse heeft na breed overleg besloten om de NV Energie Bedrijven Suriname op te dragen de te veel betaalde bedragen voor huishoudens over het factuurmaand mei in maximaal twee termijnen te laten verrekenen. Dit zei minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsman is het overduidelijk dat er vanuit de zijde van de EBS grote fouten zijn gemaakt en zou slechts een verontschuldiging naar de gemeenschap toe ‘moesje niet naar Parijs brengen’. Het zal niet blijven bij een verontschuldiging. “Wij willen ervoor zorgen dat er transparant beleid komt. Vandaar dat de president na brede oriëntatie en gesprekken met NH, EBS en stakeholders het volgende heeft besloten: het staffelmodel zal volledig toegepast worden per 1 juli 2016 voor alle huishoudens.

error: Kopiëren mag niet!