Eindelijk komt de aap uit de mouw

President Desiré Delano Bouterse is gebleken werkelijk de hoofdrolspeler te zijn in de filmserie ‘’Suriname in de duisternis”. Deze films doen denken aan spookfilms gespeeld door grappenmakers, enkel en alleen om de verdrietige momenten in het leven van de burgers op te beuren met lachmomenten.
Net zoals dit soort films heel vaak op leugens zijn gebaseerd is ook deze film van Bouterse er één van.
Op 13 april in DNA zei de President het volgende: ‘’Ik kan u verzekeren, die koers ga ik naar beneden krijgen. Believe me”. In dit soort films wordt meestal Engels gesproken toch! De koers was toen 6,50 voor 1 US dollar.
Op zijn laatste persconferentie, van 12 juli, zei hij, dat de koers toen SRD 8.- voor de US dollar was en naar SRD 6,89 was gedaald. Een grove leugen. Het gaat hier om de straatkoers. Vandaag is de koers rond de SRD 7,40 voor 1 US dollar.
Zelfs de man van de straat ziet, dat de President liegt en dat het om een lachfilm gaat.
Wel, wel, wat een lachwekkende leugen van de president, de hoofdrolspeler in de film ‘’Suriname in de duisternis”.
Ook zei hij in zijn laatste persconferentie het volgende: “om de koers omlaag te brengen, komt er heel veel bij kijken”. Ja, achter de coulissen van de film die op een podium wordt afgespeeld komen ook kijken, de overige acteurs, stunt boys, actrices, producenten, regisseurs, cameraman, radioman, sjouwers enz.
Alhoewel hij niet toegeeft, dat de film de eerste keer totaal mislukt was, gaat hij voor een tweede poging. Echter, voor deze keer worden allen die aan de film meewerken, dus al de mensen om hem heen, gewaarschuwd: If u no kies a koers g’a grong, w’o kies mankeri, w’o dede in a film.
Mijn advies aan de President is verlaat het film spelen voor het volk, kom tot de realiteit. Laten wij serieus zijn, ook al is een beetje lachen in deze tijd goed om het volk af te leiden van hun werkelijke “hebies”. U en niemand anders weet wat het probleem is en u heeft ook de oplossing. Houdt het volk niet langer in de spanning. Zij heeft dit niet verdiend. Het volk wil verlichting, zij wil rust.
Het volk dat onder spanning leeft is net een luchtballon, die tot een bepaalde druk kan verdragen.
Het is genoeg!

R. Jhauw
PING

error: Kopiëren mag niet!