Verdachte beroving beschoten en aangehouden

De politie van Leiding kreeg op dinsdag 19 juli via de Centrale Meldkamer melding van een beroving in een supermarkt aan de Commissaris Weytingweg. Daar aangekomen hadden de verdachten de plaats reeds verlaten. Er werden twee slachtoffers met zwellingen aan hun armen en benen aangetroffen. Zij verklaarden door vier gewapende mannen te zijn overrompeld. Ze zijn mishandeld en onder bedreiging gingen de verdachten er vandoor met hun persoonlijke bezittingen en geldsbedragen in SRD en vreemde valuta.
Het (RBT) Paramaribo die op de melding inspeelde, signaleerden het voertuig met de verdachten te Ephraimzegen. De autobestuurder werd tot stoppen gesommeerd, maar zette zijn vlucht voort. Waarschuwingsschoten brachten de verdachten ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor Jurgen in zijn rechter dijbeen is geraakt. De andere verdachten vluchtte te voet verder.
Per ontboden ambulance werd Jurgen afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen. Het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!