Misiekaba vindt dat Jamaica Suriname vaak negatief bejegent

Misiekaba vindt dat Jamaica Suriname vaak negatief bejegendNDP-fractieleider André Misiekaba benadrukte maandag tijdens het agendapunt ‘ingekomen stukken’ in De Nationale Assemblee (DNA) dat het hem is opgevallen dat het Caricom-lidland Jamaica, Suriname vaak negatief bejegent. “Het stemt mij niet goed”, stelde de politicus. De uitspraken van de NDP-topper hebben kennelijk te maken met het commentaar in een redactioneel artikel van de krant Jamaica Observer. De krant sprak grote verbazing uit over het slappe standpunt van Caricom-leiders over de situatie in Suriname, vanwege de gepoogde stopzetting van het 8 Decemberstrafproces. Gelet op de historie van president Desi Bouterse zegt de Jamaicaanse krant niet verrast te zijn met zijn actie om de vervolging van de verdachten, inclusief zichzelf, te stoppen. Dat de Caricom-leiders de presentatie van Bouterse onlangs tijdens hun 37ste top in Guyana als zoete koek slikten, gaat er bij Jamaica Observer niet in. Misiekaba greep het stuk over de uitspraken van het staatshoofd op de Caricom-meeting aan om ook Jamaica erbij te noemen, omdat hij vindt dat Suriname toch wel banden heeft met het land. Echter kan hij zich niet terugvinden in het standpunt van de Jamaicaanse media. Hij verzocht minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken om deze zaak goed te bekijken.
FR

error: Kopiëren mag niet!