Boetes voor waterleidinginstallateurs worden fors verhoogd

Boetes voor waterleiding installateurs worden fors verhoogdDe waterleidinginstallateurs verbonden aan de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), hebben onlangs een onderhoud gehad met de SWM. Dagblad Suriname verneemt van SWM-woordvoerder Edmund Blufpand dat de bijeenkomst bedoeld was om de installateurs te informeren over bepaalde wijzigingen in de voorwaarden bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Bepaalde regels zullen nu strakker worden gehanteerd, terwijl er tegelijkertijd bepaalde regels worden verscherpt. Verscherping van bepaalde boetes voor de installateurs is ook onderdeel hiervan.
Bij de opening van de vergadering echter, werd door een deel van de installateurs geprotesteerd dat Brindaben Panday, de voorzitter van de Vereniging Installateurs Suriname (VIS), niet aanwezig was. Volgens Brindaben Panday is hij nimmer uitgenodigd. “Zelfs de vereniging was niet uitgenodigd. De vereniging is gewoon overgeslagen”, stelt Brindaben Panday. De voorzitter meent dat er al geruime tijd wordt getracht om de directeur van de SWM te spreken, echter zonder succes. “Men probeert regels eenzijdig door te drukken. Daartegen zullen wij protesteren. Wij zullen ons nu beraden”, aldus Brindaben Panday.
Blufpand legt de achtergrond van het verhogen van de boetes middels een voorbeeld uit. “Men bouwt een huis. De installateurs leggen leidingen aan in het huis. De keuringen moeten gebeuren wanneer de leidingen in de muren van de huizen nog zichtbaar zijn. Men doet dat niet omdat de boete te laag is (rond de SRD 200). Men neemt de moeite niet om de keuring eerder te doen en ontsnapt bij de eindkeuring met het betalen van een boete. Zo heb je geen beeld van wat er in de muur zit en als de leidingen goed zijn aangelegd. Uiteindelijk wordt de klant de dupe van de zaak”, zegt Blufpand.
Het werk wordt volgens Blufpand ook vaak door onderaannemers gedaan, die geen erkende installateurs zijn. De installateurs werden op het hard gedrukt om het werk altijd zelf te doen en het niet te laten verrichten door niet erkende installateurs. Men moet niet als een soort tussenpersoon functioneren. Dagblad Suriname verneemt dat de boete voor wat dit onderdeel van het werk betreft naar ruim SRD 2000 is verhoogd. Daarop is er nog geen bevestiging verkregen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!