Rechter verklaart vernieuwing Surinaamse Politiebond niet ontvankelijk

De kantonrechter heeft donderdag vonnis gewezen in de civiele zaak, waarin de drie leden Mielando Atompai, Sergio Gentle en Raoul Hellings de rechter voor de tweede keer hebben gevraagd om de ingediende moties in behandeling te nemen, negatief beslist. De rechter heeft de eisers niet ontvankelijk verklaard. De moties die op de algemene ledenvergadering waren ingediend, zijn niet in stemming gebracht door het bestuur, onder leiding van Robby Ramjiawan. Bondsvoorzitter Ramjiawan zei op de vergadering dat de motie niet in stemming is gebracht, omdat daarin werd gevraagd dat het bestuur moest aftreden.
Ramjiawan merkte na kennisneming van deze uitspraak van de rechter op dat de nieuwe motie een samenvatting is van de twee ‘oude’ moties. Er moet volgens de motie een interim bestuur worden samengesteld. Maar dat kan niet volgens de visie van het huidig bestuur, deelt Ramjiawan mee. De eerste eis van deze groep is door de rechter afgewezen. Ramjiawan vindt dat de vernieuwers de inhoud van de motie niet conform de statuten hebben ingediend. “We hebben de motie wel in behandeling genomen, maar niet in stemming gebracht”, zegt Ramjiawan.

error: Kopiëren mag niet!