Rechter eist ‘schone’ repliek van officier

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft donderdag op de zitting de openbare aanklager Manro Danning gevraagd om een ‘schone’ repliek op schrift in te dienen. De magistraat was namelijk van mening dat de vervolgingsambtenaar in zijn tweede beurt persoonlijke aanvallen tegen de advocaten had gedaan. Dit keurde de rechter ten zeerste af. Zij heeft daarom op basis van een goed proces de officier gevraagd om zakelijk te blijven en een correcte woordkeus te hanteren. De advocaten Irvin Kanhai en Benito Pick hebben elk aan de rechter aangegeven dat zij op een volwassen manier zullen dupliceren. Zij zullen helemaal niet ingaan op wat de officier heeft aangevoerd. Zij zullen zoals altijd professioneel te werk gaan. De verdachte Krishan I.(23) heeft deze twee advocaten in de arm genomen. Krishan staat terecht in een aanrijdingzaak, waarbij de 31- jarige Rakesh Brijobhokun op zondag 30 augustus 2015 dodelijk werd aangereden aan de Anton Dragtenweg ter hoogte van de Powisiestraat.
Kort tevoren was een vriend van het latere slachtoffer Brijobhokun betrokken bij een verkeersongeval. Het slachtoffer stond samen met een aantal andere vrienden te wachten op een sleepwagen. Een Toyota Mark X kwam vanuit de richting van de stad en ging richting Leonsberg. Volgens verklaring van omstanders en gezien de aangetroffen situatie ter plaatse, bestaat het vermoeden dat de bestuurder, dus de veroorzaker, met een hoge snelheid moet hebben gereden. De bestuurder kwam met zijn voertuig op de berm terecht waar Brijobhokun en anderen stonden te wachten op de sleepwagen. De Toyota Mark X kwam met een harde klap tegen één van de voertuigen aan en drukte het slachtoffer tegen de schutting met het voor hem noodlottige gevolg. Twee omstanders die ook letsels hebben opgelopen, de bestuurder van de Toyota Mark X en een mede-inzittende, waren afgevoerd met de ambulance naar de SEH van het Academisch Ziekenhuis. De 23-jarige veroorzaker had na de aanrijding de plaats verlaten en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Krishan werd later aangehouden en in verzekering gesteld. In deze zaak heeft het OM op de vorige zitting een strafvoorstel gepresenteerd van 6 jaar met aftrek. De officier achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen. De verdere behandeling vindt plaats op 11 augustus. Krishan blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!