Gajadien vreest dat valutakoers nu juist fors zal stijgen

Assembleelid Asiskumar Gajadien zegt aan Dagblad Suriname dat hij nu juist meer de vrees heeft dat de valutakoers fors zal stijgen. Volgens de politicus is het nu reeds bekend dat zodra president Desi Bouterse onverantwoorde uitspraken doet, zaken juist omgekeerd uitvallen. Precies zo is het ook gebeurd toen de president op 13 april dezelfde belofte had gedaan. Tijdens een persconferentie dinsdag heeft Bouterse wederom lage koersen voor vreemde valuta beloofd. “Elke keer dat de president iets onverantwoord zegt, neemt de koers juist een omgekeerde wending. Zo is het ook bij alle andere zaken die de president belooft te doen”, zegt de VHP’er. De koers bij de Centrale Bank van Suriname is sindsdien van SRD 5.79 gestegen naar boven de SRD 7 voor de US dollar. De huidige koers voor de Euro ligt al op de SRD 8. De straatkoers is veel hoger. Volgens de politicus is de noodkreet van het staatshoofd een duidelijk signaal dat mensen geen vertrouwen meer hebben op zijn beleid.
De oplossing ligt volgens Gajadien binnen handbereik van de president. Vandaar dat hij het hekelt dat Bouterse onnodig prognoses zit te maken, terwijl hij juist de nadruk moet gaan leggen op een vertrouwenwekkend beleid. Als eerste zou er volgens hem een halt moeten worden geroepen aan onnodige geldverspilling en moet hij weggedragen gelden terughalen. Indien het staatshoofd weigert dit te doen, zal de wisselkoers volgens Gajadien verder stijgen. Gajadien vermoedt dat de president wederom aan tafel zal zitten met de banken en cambiohouders om zodoende middels een schrikeffect de koers omlaag te krijgen. “Deze methode heeft nooit gewerkt en zal ook nu niet werken”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!