Regering wil joint venture of fusie met andere luchtvaartmaatschappijen

Surinam Airways (SLM) zal volgens de nieuwe directeur, Robbi Lachmising, opnieuw winst maken. Hij haalde tussen 2000-2004 SLM uit de rode cijfers. Deze periode wordt gezien als een van de beste financiële tijden in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij. In de afgelopen 10 jaar sinds Lachmising de SLM heeft verlaten, was de luchtvaartmaatschappij financieel aan het bloeden. Hij ziet echter geen reden waarom hij deze situatie niet kan keren. ‘Toen ik overnam in 2000, is er een bescheiden winst behaald binnen een korte periode van ongeveer USD 150.000. In de daaropvolgende 3 jaren was het een totaal van 8 tot 9 miljoen’, zei Lachmising. Lachmising heeft een eenjarig contract gesloten met de overheid. Het kabinet wil SLM financieel gezond maken, zei de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Andy Rusland.
Toch heeft het bedrijf een hoop geld verloren op de Mid-Atlantische route als gevolg van frequente vertragingen en annuleringen. Daardoor heeft SLM Europese passagiers ruim moeten compenseren. Er is veel gesproken over het kopen van een tweede vliegtuig voor de Mid-Atlantische route tussen Paramaribo en Amsterdam. Maar deze week in Paramaribo maakte minister Andy Rusland een einde aan die geruchten. Hij zei dat dit niet zal gebeuren en dat het volgens hem financieel niet haalbaar is.
Het ministerie van TCT en het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname werken beide met de SLM in het smeden van een fusie of een joint venture met andere luchtvaartmaatschappijen. SLM en de regering van Suriname zijn in gesprek met twee Europese luchtvaartmaatschappijen, langs de lijnen die Rusland voorstelt. Een deal met een andere luchtvaartmaatschappij om SLM’s eigen Airbus 340 te verlichten op de Mid-Atlantische route, zou de luchtvaartmaatschappij helpen om zich te concentreren op een regionaal uitbreidingsplan. SLM is op bezig haar netwerk naar Haïti, New York en Noord-Brazilië uit te breiden.

error: Kopiëren mag niet!