Vuurwapenwet en Constitutioneel Hof dinsdag op agenda DNA

De verdere behandeling van de wijziging van de vuurwapenwet zal dinsdag worden voortgezet in De Nationale Assemblee (DNA). Op de agenda staat ook de behandeling van de wet op het Constitutioneel Hof. Minister van Justitie en Politie ad interim, Steven Relyveld, zal invallen voor zijn collega Jennifer van Dijk-Silos die vanaf vandaag voor een week in buurland Guyana zal vertoeven, om een conferentie van Unicef bij te wonen over kinderrechten. De commissie van rapporteurs bestaande uit Rossellie Cotino (Vz), Krishna Mathoera, Stephen Tsang, Ronnie Brunswijk, Keshopersad Gangaram-Panday, Paul Somohardjo en Carl Breeveld is al aan het woord geweest in de tweede ronde van behandeling. Een deel van het college wil een ontmoedigingsbeleid voor het aanvragen van een vuistvuurwapen. Tijdens de behandeling is duidelijk naar voren gekomen dat verschillende leden zowel voor of tegen de tariefsverhogingen voor het aanvragen van vuurwapenvergunningen zijn. Voor vuistvuurwapens betreft het een voorgestelde verhoging van 2500%, waarbij jaarlijks van de SRD 80 nu een bedrag van SRD 2000 zal moeten worden neergeteld. Bij de legale jachtgeweren is een voorstel gedaan over een onderscheid in regio’s variërende tussen de SRD 50 en SRD 250. De wijziging zal ervoor moeten zorgen dat houders van illegale vuurwapens binnenkort ook een maximale geldboete van SRD 50.000 zullen moeten betalen. Er zullen nog enkele wijzigingen komen in de tweede ronde van de regering.
FR

error: Kopiëren mag niet!