Jongeren profileren zich vrij binnen NPS

De Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname (NPS) is faliekant tegen de wijze waarop de partij is besproken in Dagblad Suriname op 11 juli 2016 met als kopstuk “ NPS is de koers echt kwijt”. “Allereerst wensen wij aan te geven dat de schrijver zich uitgeeft als NPS’er maar niet bekend is binnen de organen van onze partij”, stelt de jongerenraad in een persverklaring. In het artikel stelt Saskia Mercuur dat de jongeren binnen de partij niet de mogelijkheid krijgen om zich te profileren. “Niets is minder waar. De partij bestaat uit o.a. afdelingen en onderafdelingen, zeer belangrijke structuren binnen onze organisatie. Iedere Surinamer, die een waarachtige bijdrage wilt leveren, mag zich aansluiten en lid worden van een onderafdeling en dus een afdeling. De onderafdelingen zijn in alle ressorten over heel Suriname vertegenwoordigd en daar zien wij steeds meer jongeren vertegenwoordigd.  Naast de afdelingen kunnen wij als belangrijke organen noemen het hoofd- en congresbestuur en de Adviesraad, welke organen ook door jongeren vertegenwoordigd zijn”
 
De Jongerenraad is een orgaan welke al langer dan 30 jaar bestaat binnen de Partij. Hier hebben de jongeren een forum om hun mening en visie te presenteren met betrekking tot sociaalmaatschappelijke vraagstukken. Zij adviseren het hoofdbestuur gevraagd en ongevraagd over hun bevindingen. Op 22 mei 2016 is bij het gehouden Congres van de Partij de Jongerenraad geïnstalleerd bestaande uit een sterk team van 15 jonge mannen en vrouwen, die de jongeren binnen de partij moeten gaan leiden. Ondergetekenden hebben durf en moed en zullen samen met alle jongeren die zich geroepen voelen het harde werk voor land en volk doen.“De principes van de Partij met betrekking tot respect, waarden en normen staan hoog in ons vaandel. De gronden van het sociaaldemocratisch systeem, welke de ideologie van de Partij vormt, is voor ons een kernwaarde bij de uitvoering van onze activiteiten. Volgt u ons op facebook: NPS Nationale Partij Suriname i.v.m. de te houden activiteiten voor de Jongeren in het algemeen en de activiteiten i.h.k.v. 70 jaar NPS. Voor ons als jongeren is de NPS de partij waar vertrouwen centraal staat, verjonging een standvastigheid en verandering op weg naar een beter Suriname een fundamenteel principe is”. De jongerenraad van Nationale Partij Suriname (NPS): Rachel Giddings, Mario Vermeer, Aphra Homoet, Regitha Suffrein, Regito Fonkel, Naomi Starke, Sharisa Kensmil, Mirelda Sabajo, Valesca Telgt, Shequil van Throo, Darnhel Stekkel, Joella Pinas, Glen Neslo, Nicoline Abauna en Mirelda Sabajo. 

error: Kopiëren mag niet!