Glenn Sapoen: “Voor mijn part mag Dodson gewoon aanblijven”

Glenn Sapoen “Van mijn part mag Dodson gewoon aanblijven”1Glenn Sapoen, lid van de vaste commissie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), zag de actie van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) allang aankomen. Er is vanuit de gelederen van de Nationale Democratische Partij alsook de regering nog geen officiële berichtgeving gekomen over het aangeboden ontslag aan de president door de NH-minister, Regillio Dodson. Minister Dodson zei zaterdagavond dat hij ‘uit egards voor de partij’ besloten heeft zijn portefeuille aan te bieden aan de president. Dodson legt uit dat hij namens DOE minister is geworden. Het is dan meer dan billijk dat hij zijn ontslagbrief heeft aangeboden.
Vanuit verschillende hoeken wordt gesteld dat de minister niet echt zou willen vertrekken. Hij stelt zijn portefeuille ter beschikking en laat het besluit aan de president over. De minister legt het besluit over het wel of niet vertrekken op de tafel van de president. Dodson heeft volgens critici voor de president de mogelijkheid gecreëerd om hem te behouden als minister van NH. Hij zegt niet wat zijn actie zal zijn indien de president hem vraagt om de post te behouden.
Volgens Sapoen was het de minister zijn recht en naar de partij toe zijn verplichting om deze handeling te plegen. Sapoen stelt ook dat het aanvaarden van het ontslag des president is. “Hij laat de deur nog op een kiertje. Hij heeft als minister een goede job gedaan in de afgelopen elf maanden. Van mijn part mag Dodson gewoon aanblijven. Hij zal het draagvlak wel missen van zijn partij, maar het is geen probleem, zolang hij een goede job doet. Het land moet gerund worden”, is Sapoen zijn mening.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!