‘Ik was emotioneel, maar zou niemand omver rijden’

“Ik was emotioneel, maar ik zou niemand omver rijden”, zei de verdachte Soverio W. bij de verdere behandeling van zijn rechtszaak. Deze verdachte staat terecht, omdat hij gepoogd zou hebben zijn ex-vriendin en haar huidige vriend omver te rijden met zijn auto. Het strafbaar feit kon echter niet worden voltooid, omdat de slachtoffers in een goot langs de weg hun veiligheid vonden. Volgens het slachtoffer S.P. was zij op 2 juni samen met haar vriend op straat toen de verdachte met zijn voertuig voor hen stopte. Soverio zou haar gedwongen hebben om plaats te nemen in zijn voertuig, maar zij weigerde mee te gaan en liep weg. Dit is toen de verdachte volgens haar in zijn voertuig stapte en snel in hun richting reed. Doordat zij snel aan de kant van de weg sprongen, kwamen zij echter in een goot terecht. Volgens openbare aanklager Claudia Bruining is het vreemd dat het slachtoffer in eerste instantie bij de politie heeft verklaard dat zij dacht dat zij zou worden aangereden en daarom in de goot was gesprongen, terwijl zij op de strafzitting aangaf dat zij door een misstap in de goot was gevallen. Ook een beveiligingsman, die de slachtoffers te hulp schoot, werd gehoord. Volgens deze getuige heeft hij wel duidelijk gezien hoe de verdachte op de twee inreed. Doordat hij zijn voertuig dwars op de weg plaatste, kon de verdachte volgens hem dit niet voor een tweede keer doen. Deze zaak wordt op 4 augustus verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!