DOE bevestigt uittreden uit regering

De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) wenst de samenleving met betrekking tot de recente politieke ontwikkelingen waarbij de partij niet langer deel uit maakt van de coalitie, het volgende mede te delen:
Zoals bekend is een delegatie van DOE onder leiding van voorzitter Carl Breeveld OP VRIJDAG 8 JULI 2016, ontvangen door de president van de Republiek Z.E. D.D. Bouterse. Daarbij is van gedachten gewisseld over het schrijven dat maandag j.l. gericht werd aan de president. Het is de samenleving niet ontgaan dat de partij recentelijk krachtig haar standpunten in een aantal kwesties heeft ingenomen. Dit is in De Nationale Assemblee (DNA) als via de media het geval geweest. Deze standpunten zijn terug te vinden in de ideologie van de organisatie sedert haar oprichting alsook in het verkiezingsprogramma. Het gaat hierbij ondermeer om het bestrijden van corruptie en elke vorm van onrechtvaardigheid en onrecht. DOE heeft het voorrecht gehad om de haast afgelopen 11 maanden regeer verantwoordelijkheid te dragen. Vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, de ministerspost die de partij was toebedeeld bij het aangaan van het regeerakkoord, is getracht om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de natie. Wij mogen met trots zeggen dat onze organisatie met recht Suriname gediend heeft.
Tijdens het onderhoud met het staatshoofd werd in gemeenschappelijk overleg besloten de samenwerking met de NDP/BEP niet langer voort te zetten. De DOE-partij zal vanuit haar huidige positie, steeds blijven opkomen voor het belang van elke Surinamer.

error: Kopiëren mag niet!