Suriname en Trinidad praten over productie van multiplex

Tijdens de 37e Caricom Regular Meeting of the Conference of Heads of Government, welke gehouden werd in Guyana van 4-6 juli, hebben Suriname en Trinidad & Tobago een bilaterale meeting gehouden. De Surinaamse delegatie bestaande uit president Desi Bouterse, minister van Buitenlandse Zaken Niermala Badrising, de adviseurs Errol Alibux, Dilip Sardjoe en Annette Tjon Sie Fat, hebben overleg gevoerd met premier Keith Rowley van Trinidad en Tobago en zijn delegatie over de productie van multiplexplaten. Premier Rowley benadrukte het belang van samenwerking tussen Caricom-lidlanden op het gebied van ondernemerschap en deed voorstellen voor een gezamenlijke productie van multiplexplaten, waarbij Suriname zorgt voor de aanvoer van hout en Trinidad & Tobago zal zorgdragen voor energie en plakmateriaal. Rowley bood ook ervaring en expertise aan op het gebied van ‘hydro-koolstof exploratie’.
President Bouterse was het volledig mee eens dat lidstaten meer moeten samenwerken en was bereid mee te gaan met de gedane voorstellen. Hij stelde voor om gelijk een team samen te stellen, zodat de voorstellen ten spoedigste ten uitvoer gebracht kunnen worden. Suriname toonde zich ook blij met de toegezegde volledige ondersteuning inzake de Caricom Single Market and Economy (CSME), maar maakte van de gelegenheid gebruik om zijn zorgen te uiten met betrekking tot hindernissen waarmee Surinaamse exporteurs te maken krijgen. Er werd overeenstemming bereikt tussen beide delegaties om een team van technocraten samen te stellen, die zich zullen buigen over de haalbaarheid van de voorstellen. Het ministerie van Handel en Industrie en Caricom Zaken van Trinidad & Tobago staat klaar om het Surinaams team te ontvangen voor een bespreking in de volgende twee weken.

error: Kopiëren mag niet!