Ricky Stutgard: “Dodson heeft dikke ministersvergoeding veilig gesteld”

“De rechter moet de ruimte krijgen om een oordeel te vellen. Dat is binnen DOE bekend. Wat Dodson nu doet, is buiten DOE om, een andere mening etaleren.” Dit stelt politicus Ricky Stutgard tegenover Dagblad Suriname in reactie op de laatste ontwikkelingen binnen en buiten de politieke partij DOE. Volgens Stutgard heeft minister Regillio Dodson een handeling gepleegd, bliksems goed wetende dat er geen sprake is van ‘staats-onveiligheid’. Stutgard verwijst hiermee naar het besluit van de Raad van Ministers om artikel 148 in werking te zetten.
“Je moet tenminste 1 jaar minister zijn geweest om tot je dood verzekerd te zijn van een dikke vergoeding. In august 2016 zijn ze 1 jaar minister. Die toepassing van dat artikel 148 is een goed uitgekiende scenario van een heel sluwe persoon. Alle ministers hebben zonder morren getekend. Dodson en Van Dijk-Silos zitten op de schopstoel en dat weten ze, dus ze moeten extra loyaliteit naar hun ware voorzitter tonen”, stelt Stutgard. Hij wil hiermee aangeven dat de ministers hebben getekend voor de missive van de RvM om te voorkomen dat ze vroegtijdig met ontslag worden gestuurd en hierdoor al hun financiële aanspraken verliezen. Volgens Stutgard heeft Dodson bewust geen contact gemaakt met de leiding van DOE en stemde dus op eigen titel voor het gebruik van artikel 148 van de Grondwet door de regering.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!