Gajadien wil duidelijkheid over verwarrende berichtgeving EBS en NH-minister

Tijdens de openbare vergadering van donderdag heeft assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) duidelijkheid aan de regering gevraagd over de verwarrende berichtgevingen die de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en NH-minister Regilio Dodson de deur hebben doen uitgaan met betrekking tot de berekening van de energietarieven. Volgens de politicus is het kort dag en moet er zo snel als mogelijk duidelijkheid komen over de rekening die het energiebedrijf deze maand aan de samenleving zal geven. De VHP’er benadrukte dat er grote verwarring is ontstaan toen de bewindsman aangaf dat het staffelmodel gehanteerd moet worden voor huishoudens boven de 800 kilowattuur, terwijl de EBS gelijk daarna heeft aangegeven dat daartoe een missive van de regering nodig is. Ook is gebleken dat bij de afgelopen tariefsverhogingen 7% van de huishoudens ruim SRD 20 miljoen extra heeft moeten neertellen aan de EBS door de verhoging. “Dat geeft al aan hoe zwaar men de samenleving uitgeperst heeft. Wij kunnen niet zo doorgaan”, stelde de parlementariër. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, in hoedanigheid van regeringscoördinator, gaf aan dat de NH-minister zo snel als mogelijk in zal gaan op deze kwestie.
FR

error: Kopiëren mag niet!