2 ½ jaar cel voor steekgraag neefje

Mansoor Guman mag 2 ½ jaar brommen. Kantonrechter Siegline Wijnhard kwam donderdag tot het wettig en overtuigend bewijs dat Guman zijn deels verlamde en bejaarde oom op 19 juli 2015 met een mes diverse keren heeft gestoken. Volgens het slachtoffer was hij die bewuste dag onderweg naar de winkel toen Guman hem zonder enige reden enkele messteken toebracht. Na zijn daad liet de veroordeelde het mes op de grond vallen en liep zelf weg. Het slachtoffer verklaarde eerder dat hij plotseling werd aangevallen door zijn neefje. Hij kon geen weerstand bieden, omdat hij deels verlamd is. Ook heeft Guman hem vaker mishandeld. Een buurmeisje zag het steekgrage neefje weglopen na het feit. Guman ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd en vindt hij dat hij onnodig is bezwaard. Raadsman Kries Bhoendie voerde eerder in zijn pleidooi aan dat de verdachte op basis van epilepsieaanvallen de controle over zijn lichaam had verloren en als gevolg hiervan de messteken aan het slachtoffer had toegebracht.
Het psychiatrisch rapport geeft aan dat Guman een gebrekkige ontwikkeling heeft. Echter heeft hij geen psychische stoornissen en kan het feit hem volledig aangerekend worden. Volgens de rechter zegt het rapport duidelijk dat de epilepsieaanval niet de reden is voor het strafbaar feit. Guman vertelde eerder aan de rechter dat sinds zijn opsluiting hij steeds door zijn celgenoten wordt aangevallen. Zijn kleren worden van zijn lijf getrokken, terwijl zijn overige kleding ook door de celgenoot wordt gestolen. De situatie is volgens Guman dusdanig verergerd en heeft de celgenoot hem zo ernstig mishandeld dat hij een barstwond aan zijn hoofd heeft overgehouden. De veroordeelde moet naast het uitzitten van zijn celstraf ook psychisch worden begeleid.
FR

error: Kopiëren mag niet!