VHP accepteert opzegging lidmaatschap Sharmila Mansaram

De VHP heeft de opzegging van het lidmaatschap van haar lid Sharmila Kalidien-Mansaram gehonoreerd. Op 29 juni heeft Mansaram na bijkans 25 jaar lid te zijn geweest van de oranje partij, per brief haar uittreding aangevraagd. Binnen 10 dagen moest het bestuur van de VHP reageren hierop. Dat is binnen 1 dag, op 30 juni 2016, gebeurd middels een antwoord per brief. Het hoofdbestuur bedankt Mansaram voor haar bewezen diensten in de afgelopen periode aan de partij en naar de totale samenleving toe. ‘Wij wensen u verder veel succes in uw verdere leven’, reageert het hoofdbestuur van de VHP.
Mansaram, die van 2000 tot 2010 DNA-lid was namens deze oranje partij, heeft bedankt vanwege onverenigbaarheid met de inzichten en handelingen die de afgelopen periode zijn geëtaleerd door de VHP. ‘Zelfrespect en mijn overtuiging om aan conflictminimalisatie te doen, nopen mij tot dit besluit”, schreef ze aan het hoofdbestuur. Mansaram bedankt VHP-topper Radjkoemar Randjietsingh om haar te introduceren in de politiek en ook voor te dragen als kandidaat-parlementariër in 2010. Ook dankt ze wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon voor de wijze juridische en politieke lessen zowel als advocaatstagiaire als VHP’er.
Intussen gonst het van de geruchten wat Mansaram verder zal doen in haar carrière. Ze wordt NDP’er, ze wordt directeur op het ministerie van Justitie & Politie (Juspol) en zelfs minister van Juspol zijn enkele functies die haar toebedeeld worden door de geruchtenmachines. Op facebook zegt Mansaram ook nota van deze geruchten te hebben genomen. Ze geeft aan dat als de tijd rijp is, uitgebreid in de media te zullen treden over haar vertrek uit de VHP.
Tijdens het afgelopen partijcongres van de VHP haalde partijvoorzitter Chan Santokhi aan te betreuren dat de progressie en beleid van de afgelopen 5 jaren niet in een ieders strategie en formule pasten. ‘Hierdoor zijn enkelen ertoe overgegaan om de partij publiekelijk te bespreken of hebben ze besloten afstand van de partij te nemen. De VHP is een grote organisatie met veel personen, je kan niet een ieder tevreden stellen. Maar we kijken naar het groter belang.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!