Geldtransporteur riskeert 6 maanden voor verduisteren SRD 100.000

Ruben K. riskeert een celstraf van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor het verduisteren van een tas inhoudende SRD 100.000. De verdachte die geldtransporteur is van beroep, moest op 29 september 2015 van een bekende onderneming 2 tassen naar de DSB-bank vervoeren en de gelden in opdracht van het bedrijf storten. Echter ontdekte de eigenaar van de onderneming achteraf dat slechts 1 van de tassen bij de bank was geledigd. Van de tweede tas, inhoudende SRD 100.000, is tot nu toe geen enkel spoor teruggevonden. Tijdens de strafzitting van dinsdag ontkende Ruben iets te maken te hebben gehad met het helpen verdwijnen van de tas. Volgens hem had hij die bewuste dag de middagdienst en was hij samen met 4 collega’s naar de onderneming om zoals gewoonlijk gelden voor de storting op te halen. Zijn collega stapte uit, nam de tassen en gooide deze vervolgens wederom in het voertuig. Onderweg is er volgens hem ook nergens gestopt en zijn zij regelrecht naar de bank gereden. De verdachte benadrukte dat hij nimmer een tas in ontvangst heeft gehad, waardoor hij ook niet kan aangeven hoeveel tassen de onderdirecteur van de onderneming aan zijn collega had overhandigd. De desbetreffende collega gaf bij eerder verhoor aan dat hij inderdaad 2 tassen in ontvangst had genomen en deze in de wagen had geplaatst. Het was de taak van Ruben om de gelden bij de bank te storten. Volgens de verdachte heeft hij in totaal 7 tassen bij de bank geledigd en heeft hij niet gezien of een tas in de wagen was achtergebleven. Opmerkelijk volgens openbare aanklager Rayshree Koendan was dat de verdachte gelijk na die dag onvindbaar was en de sleutels van de transportwagen had meegenomen. Ook zijn mobiele telefoon was uitgeschakeld en wisten geen van zijn huisgenoten waar hij precies was. Volgens raadsman Irvin Kanhai is uit niets bewezen dat Ruben de 2 tassen onder zijn bezit heeft gehad. Bovendien zijn er camerabeelden die zouden kunnen aantonen als Ruben achteraf de tas uit het voertuig zou hebben gehaald. Op 2 augustus komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!