Amerikaanse ambassade gedenkt 240 jaar onafhankelijkheid

Amerikaanse ambassade gedenkt.2Op maandag 4 juli herdacht de Amerikaanse ambassade hier te lande het feit dat in 1776, na de ondertekening van de Declaration of Independence, de eerste 6 staten zich onafhankelijk verklaarden van Engeland. “Waarschijnlijk zouden wij hier nu dit de Amerexit noemen”, grapte ambassadeur Edwin Nolan. In dit kader hield de Amerikaanse ambassade een receptie die bijgewoond werd door de waarnemend president Michael Ashwin Adhin, verschillende ministers, assembleeleden en andere notabelen. De ambassadeur memoreerde dat de VS al 225 jaar een diplomatieke post heeft te Paramaribo. Suriname en de VS delen ook een historie van immigranten en kennen deze landen een slavernij verleden. Beide landen hebben een democratisch gekozen regering. Ook de militaire relaties tussen beiden landen hebben zich verdiept. In juni werd nog het 10-jarig bestaan van het partnerschap tussen South Dakota National Guard en het Nationaal Leger herdacht. ‘Before we conclude our program tonight, I would like to especially thank the many sponsors that are making this night possible. Creating bonds with local Surinamese businesses, as well as Surinamese businesses representing American brands, is crucial as we deepen our relationship with Suriname. Thank you very much for your generosity’, aldus de ambassadeur.

error: Kopiëren mag niet!