SVB last alv af voor consensus competitiesysteem

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) is er nog steeds niet uit welk competitiesysteem komend seizoen gespeeld zal worden. De vierde algemene ledenvergadering (alv) over dit onderwerp, die gisteren gehouden moest worden, is afgelast. De voetbalbond heeft voorgesteld dat er een consensus competitiesysteem moet komen, waarbij alle partijen tevreden zijn. Zoals we weten is het nieuw competitiesysteem voorgesteld door de SVB een welles-nietes-spel geworden tussen de topsectieclubs en de lidbonden. De SVB wil nu dat de lidbonden samen met de topsectie een compromis bereiken over welk systeem komend seizoen gehanteerd moet worden. Er is een commissie benoemd, waarin zitting hebben onder andere Derrick Emanuels van de topsectie en Kenneth Themen en Errol Veldbloem van de lidbonden.
Intussen hebben de lidbonden hun huiswerk al gemaakt en hebben een voorstel. Dagblad Suriname heeft de hand weten te leggen op dit voorstel, die onder andere door Themen, Veldbloem en Delano Landvreugd is samengesteld. Het voorstel van de lidbonden geeft aan dat er dit jaar geen enkele clubs uit de topsectie (Hoofdklasse en Eersteklasse) degraderen. De kampioen en semikampioen van de Eersteklasse promoveren rechtstreeks naar de Hoofdklasse, waardoor de Hoofdklasse uit 12 ploegen zal bestaan. Uit het Lidbondentoernooi promoveren 4 ploegen rechtstreeks naar de Eersteklasse, te weten de nummers 1 en 2 van elk van de poules uit de finaleronde. Hierdoor komt de Eersteklasse op 14 ploegen te staan. Volgens Veldbloem hebben ze vorig week dit voorstel al gepresenteerd aan de vertegenwoordiger van de topsectie. Hij moet nu zeggen of ze eens zijn of niet. ‘Maar dit is het eindvoorstel van ons’, zegt Veldbloem.
Dagblad Suriname sprak met enkele topsectie clubbestuurders, die anoniem willen blijven. Die zijn niet eens met dit voorstel van de lidbonden. ‘Wie zijn de lidbonden om voor de topsectieclubs te komen bepalen’, zei een van de bestuurders. ‘Wij blijven erbij dat het nieuw systeem voorgesteld door de SVB heel goed is voor de ontwikkeling van de voetbalsport op termijn. En wij staan nog steeds achter dit systeem’, zegt deze bestuurder. Intussen hebben de topsectieclubs een bericht ontvangen van een van de bestuurders dat ze niet afgeleid moeten worden door valse berichten. ‘En vooral geen conclusies trekken uit geruchten.’ Op de topsectieclubs wordt een beroep gedaan om tenminste een week nog geduld te betrachten, want partijen komen deze week weer bijeen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Een van de bestuurders van de topsectie is resoluut. ‘Als het systeem van de lidbonden wordt doorgedrukt, zal mijn team niet meer spelen. Dan houdt het op voor mij’, zegt hij.

error: Kopiëren mag niet!