SCV begint finaleronde Lidbondentoernooi goed tegen BSV

2 SCVDe landelijke finaleronde van het 11de SVB/Suribet Lidbondentoernooi is zaterdag van start gegaan. In het Eddy Blackmanstadion te Livorno kwam de thuisploeg SCV (Sportclub Vredenburg) uit tegen BSV (Ballingsoela Sportvereniging) uit Brokopondo in poule K. SCV kwam makkelijk op een 4-0 voorsprong, met een slotoffensief van BSV werd de eindstand 4-2.
Voor SCV begon de wedstrijd goed. BSV was fysiek niet opgewassen tegen ze en daardoor kon SCV wat makkelijker voetballen. Na 21 minuten scoorde Ritesh Naigi het eerste doelpunt voor SCV (1-0). De tweede goal kwam van clubtopscorer Jonathan Iroredjo. In de 37ste minuut kogelde hij het leder van op de rand van het strafschopgebied hoog in de touwen langs de BSV-goalie Chalton Zandveld (2-0). In de 40ste minuut deed de korte supersnelle Miguel Hill ook van zich spreken. Hill omspeelde de gehele verdediging van BSV, zeker 4 man, alvorens hij de bal langs Zandveld schoof (3-0). Bij BSV lukte in deze helft niet veel. Met deze stand werd er gerust.
Bij de start van de tweede helft was BSV agressiever. Maar het was SCV die eerst zou scoren in het tweede bedrijf. In de 53ste minuut puntte Iroredjo de 4-0 binnen na enkele kapbewegingen in het strafschopgebied. Voor SCV was de buit al binnen, waardoor deze ploeg ging haar tempo verlaagde. Dit gaf BSV meer ruimte om te voetballen. Vooral Nivaro Linga was de gevaarlijke man met zijn afstandsschoten. Een keer ramde hij de deklat. In de 63ste minuut schoot hij wel raak vanuit een afstand van 20 meter. SCV-doelman Dion Dalfour dacht dat de bal over het doel zou gaan, maar deze landde vlak onder de lat (4-1). BSV kreeg hierna veel kansen, maar de spitsen konden Dalfour niet passeren. Ook was het opvallend veel buitenspelgevallen. De spelers en supporters van BSV spuugden hul gal uit op de grensrechter. In de 76ste minuut kreeg Anduelle Pansa van BSV zijn tweede gele kaart van arbiter Keketi en mocht vroegtijdig gaan douchen. In de 77ste minuut kreeg BSV een strafschop, welke oerhard werd ingekogeld door Orfino Pansa (4-2). BSV bleek doordrukken, ondanks ze met 10-man speelden.
Ook SCV kreeg kansen, de beste was voor Dion Figieuira. Maar er kwamen geen goals meer. Eindstand 4-2.
In de andere wedstrijd in poule K won TOK te Moengo met 2-1 van Coronie Boys uit Coronie. De verrassing was de 1-0 overwinning van De Ster uit Nickerie in Albina tegen Real Bergi in poule L. Gistermiddag speelde Tahiti te Brokopondo tegen Wanhatti. Tahiti won met 4-1.

error: Kopiëren mag niet!