Santokhi aan Juspol-minister: “Blijf met vingers af van rechterlijke macht”

De herkozen voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, heeft een duidelijke boodschap aan de minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos. “De minister van Justitie en Politie en de regering dienen met hun vingers van de rechterlijke macht af te blijven”, zei hij in zijn overwinningstoespraak gisteren in De Olifant. De Juspol-minister heeft de rechterlijke macht in het openbaar besproken op een persconferentie donderdagmiddag. Onder andere worden de rechters beschuldigd van partijdigheid en het niet onafhankelijk zijn. De uitspraak van de minister komt doordat de Krijgsraad besloten had om het 8 decemberstrafproces voortgang te laten vinden. Door gebruik te maken van artikel 148 van de Grondwet probeert de regering deze zaak stop te zetten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!