"Glenn Gersie medeverantwoordelijk voor monetaire rommel"

Vorige week heeft de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, tot mijn grote verbazing aangegeven over te gaan van een passief naar een actief monetair beleid. Maar deze zelfde Gersie was in de afgelopen 10 jaar onder Goedschalk, Telting en Hoefdraad de directeur van de CVB en mede-verantwoordelijk voor het beleid van de bank. Dus heeft hij hiermee toegegeven dat hij in de afgelopen 10 jaar als directeur van CBvS erg passief is geweest. Hij vertoonde dus zeven-even gedrag terwijl hij maandelijks een dik salaris verdiende.  Dus niet alleen Hoefdraad en Andy Rusland hebben er een monetair zooitje van gemaakt, maar ook Gersie. Nu hij governor van de CBvS is geworden verwacht ik met zijn passief gedrag van de afgelopen 10 jaar geen effectief en pro-actief monetair beleid van de CBvS. Dit is corruptie.
De primaire rol van een governor van de Centrale Bank is het waarborgen van macro-economische stabiliteit en bescherming van de consument, via financiële regelgeving en bestuur en toezicht op de bredere financiële sector. Om deze rol effectief te kunnen vervullen moet de governor een uitgebreid scala aan vaardigheden, kennis en ervaring hebben. Dit zie ik helaas niet in Gersie. Dus moeten we 4 jaar wachten of ik gelijk heb of niet, met alle gevolgen van dien.
By the way, waarom horen we niks meer van de zgn professor Anthony Caram die regelmatig kritische feedback gaf op het beleid van de CBvS, maar na zijn recente benoeming als adviseur van de CBvS muisstil is geworden ondanks de monetaire chaos in Suriname? Het is dezelfde Caram die helemaal niks wetenschappelijk  op ADEK heeft gepresteerd na zijn benoeming tot hoogleraar. Dit is een devaluatie van de professor titel in Suriname. Een echte professor dient tientallen wetenschappelijke papers in refereed journals en diverse boeken wereldwijd te publiceren en niet slechts enkele artikelen een krant en een paar spreekbeurten bij Rotary clubs. Als gevolg van de wetenschappelijke devaluatie op ADEK word ik  wekelijks door ADEK studenten gevraagd om hulp te bieden bij hun studie. Ze zijn aan hun lot overgelaten vanwege gebrek aan top-wetenschappelijk kader op ADEK. Dit is wetenschappelijke corruptie.
Hubert Rampersad
Directeur Authentic Governance Institute & Anti-corruption Crusader

error: Kopiëren mag niet!