Medewerker kabinet ontkent mishandeling vriendin

Diego O., medewerker van het kabinet van de president, ontkent zijn ex-vriendin Danielle op 15 april zodanig te hebben mishandeld dat zij er een kniefractuur aan heeft overgehouden. Tijdens de strafzitting van dinsdag vertelde Diego aan kantonrechter Dinesh Sewrattan dat hij die bewuste dag een woordenwisseling kreeg met het slachtoffer in zijn auto. Dit is toen hij achteraf besloot om zijn voertuig te stoppen en Danielle te laten uitstappen. Hoewel de vrouw aangeeft dat de verdachte haar tegen haar rechterknie heeft getrapt, verklaarde Diego het tegendeel. Volgens Diego waren zij beiden reeds uit het voertuig gestapt en probeerde hij haar na een woordenwisseling vast te grijpen. Dit is toen Danielle zich omkeerde en als gevolg van een verkeerde beweging zwaar op haar knieën kwam te vallen. Volgens de verdachte zou het gewicht van het slachtoffer een rol hier hebben gespeeld.
‘Je gaat vandaag die slechte Diego zien’
Volgens het slachtoffer had hij die bewuste dag na aandringen van de verdachte een afspraak met hem gemaakt om de situatie met betrekking tot een eerder gestuurd sms-bericht te bespreken. In dit bericht heeft Danielle Diego ervan beschuldigd een seksuele relatie te hebben met haar moeder. Diego was niet onder de indruk van deze beschuldigingen en vroeg zijn ex-vriendin om samen met hem naar de moeder te rijden om de zaken op te helderen. Onderweg echter geraakten zij wederom in een woordenwisseling. De verdachte, die volgens haar bezitter is van een vuistvuurwapen, zou haar hebben voorgehouden dat zij ‘vandaag die slechte Diego gaat zien’. Uit vrees voor haar leven belde zij de politie, maar Diego reed gelijk naar een afgelegen plek te Paramaribo-Noord. Hij greep haar uit de wagen en vervolgens trapte hij haar tegen haar knie. Volgens de vrouw heeft zij een kind samen met Diego, maar is deze reeds met een andere vrouw gehuwd. Echter is hij degene die haar steeds lastig valt. De verdachte vindt juist dat het tegenovergestelde gebeurt.
Mes gekocht om groente te snijden
Hoewel Diego beweert dat zijn ex een mes voor hem heeft getrokken, ontkent de vrouw dat te hebben gedaan. Volgens het slachtoffer had zij die dag wat inkopen in de stad gedaan en had zij daarbij ook een keukenmes gekocht om groente thuis te snijden. Dit stopte zij in haar tas. Toen zij zich in de wagen bedreigd voelde, kreeg zij het idee om het mes te gebruiken. Echter bleef het wapen in haar tas en heeft zij dit nimmer voor Diego getrokken. Volgens de verdachte is het vreemd dat hij het mes exact kan beschrijven, als de vrouw beweert het nooit tevoorschijn te hebben gehaald. Diego was in april, na enkele dagen te zijn ingesloten, op last van de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Het slachtoffer stuurde daarna een brief naar het Openbaar Ministerie, waarin zij haar beklag deed over de wijze waarop het justitieel onderzoek plaatsvond. Deze zaak wordt op 26 juli verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!