Leeflang zal te zijner tijd reageren op uitspraken Rusland

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft afgelopen zaterdag enkele uitzonderlijke uitspraken gedaan te Para. Hij gaf aan dat de partij vijanden heeft die nu aan de macht zijn. “Maar vergist u zich niet, soms moet u ook kijken naar uw vrienden.” Er zijn volgens hem partijen die proberen om de NPS te schaden en de groei van de NPS te belemmeren, zodat zij niet weer de positie van voorheen kan innemen. Zelfs partners van de NPS hebben geprobeerd om te infiltreren in de partij en hebben aan leden een worst voorgehouden. Sommigen zijn volgens Rusland hierop afgegaan. Het is alom bekend dat recentelijk de gewezen NPS’er en vakbondsman Murwin Leeflang, de overstap heeft gedaan naar de VHP. Leeflang om een reactie gevraagd op de uitspraken van Rusland, zegt aan Dagblad Suriname dat hij te zijner tijd, en dat is hoogstwaarschijnlijk tijdens het partijcongres van de VHP op 3 juli, zal ingaan op deze kwestie. Als gewezen NPS’er blijft Leeflang graag respectvol naar de partij toe. Verder verwijst hij naar de VHP-voorzitter voor commentaar.
Er zijn kennelijk al geruime tijd zaken binnen de NPS gaande, die bepaalde partijleden niet goed bevallen. In de afgelopen periode hebben enkele prominente leden de NPS verlaten, onder wie Sunil Oemrawsing, die secretaris van de NPS afdeling Paramaribo was, John van Coblijn, die voorzitter van de NPS afdeling Paramaribo was, en Armand Zunder, die 10 jaar lid was van de NPS en in 2012 nog een gooi had gewaagd naar het voorzitterschap van de partij.

error: Kopiëren mag niet!