Top Zuid-Amerikaanse diplomaten bij president Bouterse

Delcy Rodríguez, de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, en Ernesto Samper, secretaris-generaal van de Unasur, kwamen maandag in Suriname aan. Er was een ontmoeting met president Desi Bouterse en een aantal ministers van zijn kabinet. In een persbericht geeft het Kabinet van de president aan dat vertegenwoordigers van diplomatieke missies en internationale organisaties zijn geïnformeerd over de recente ontwikkelingen over het “ontstane constitutioneel vraagstuk voortvloeiende uit de recente uitspraak van de Krijgsraad in het 8 Decemberstrafproces.” Volgens het kabinet hebben de vertegenwoordigers de hoop uitgesproken dat Suriname een oplossing voor het ontstane vraagstuk binnen wet en recht vindt om de rust in het land te garanderen. De gevoerde gesprekken zijn gegaan over de balans van machten in het land. De secretaris-generaal Ernesto Samper heeft in dit kader zijn bezorgdheid geuit over de situatie. Bij de gesprekken waar ook de ministers van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising, en de minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos, aanwezig waren zijn zaken besproken die van invloed kunnen zijn op het evenwicht der machten.
Unasur stelt bezorgd te zijn over de ontwikkeling van de politieke, economische en sociale situatie waarmee het land wordt geconfronteerd. Unasur betuigt zijn steun aan de acties die in de richting gaan van de democratisch gekozen regering van president Bouterse. Unasur zal de situatie monitoren. Er zijn een opvallend hoog aantal bezoeken geweest tussen Paramaribo en Caracas in de afgelopen tijd.

error: Kopiëren mag niet!