‘Kinderen zullen scholen niet kunnen bezoeken’

Kinderen zullen scholen niet kunnen bezoekenAssembleelid Edward Belfort (Abop) maakt zich wel degelijk zorgen over het feit dat de regering menens is om het afgeschafte inschrijfgeld voor leerlingen onder een andere noemer in te voeren. Volgens de politicus heeft hij uit de media vernomen dat de nieuwe bedragen ergens in de buurt van SRD 250 per kind zullen liggen. “Als een alleenstaande moeder drie kinderen op de lagere school heeft en piena piena één op de universiteit, weet u wat het betekent voor een interieurverzorgster die een maandelijks salaris heeft van SRD 800? Deze kinderen zullen de scholen niet meer kunnen bezoeken”, zei de politicus tijdens de verdere behandeling van het Stabilisatie- en Herstelplan maandag in De Nationale Assemblee (DNA). De Abop’er vindt het een trieste zaak dat bepaalde figuren het land met Dubai vergelijken, terwijl zij niet eens het onderwijs voor onze kinderen kunnen garanderen. “Huishoudens worden kapot gemaakt. Hoe moeten de mensen de eindjes aan elkaar knopen?” Volgens Belfort hebben de vele verhogingen ervoor gezorgd dat wij nu in een kokolampu tijdperk zijn beland, waar mensen de stroomrekeningen niet meer kunnen betalen. “De mensen krijgen stank voor dank”, aldus Belfort.
FR

error: Kopiëren mag niet!