Investeringen op Centrale Markt afhankelijk van inkomsten

In een eerder verschenen editie van Dagblad Suriname werd een overzicht gegeven van de prijzen van de producten onder de Centrale Markt. Een deel van de markventers gaf concreet aan dat de huidige weersomstandigheden de boosdoener zijn die leidt tot de hoge prijzen. Mede door deze situatie is de toeloop naar de markt afgenomen. Dit resulteert verder tot demotivatie van de markventers. Vele marktventers geven aan niet meer in staat te zijn de lasten te dragen en geven op. Het resultaat daarvan is te merken aan de lege standplaatsen onder de markt. Collega’s van de marktventers die de markt hebben verlaten, geven toe dat het momenteel zwaar is en begrijpen waarom de mensen vertrekken. Een groep markventers benaderd met de vraag waarom zij de markt hebben verlaten, meent de producten liever rechtstreeks aan de man te brengen dan op de markt te zitten wachten op de instroom van klanten.
De Centrale Markt valt rechtstreeks onder leiding van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Volgens dc Jerry Miranda zijn er vooralsnog geen afmeldingen van standhouders. “Er is een aantal lege stands, maar ik kan me niet heugen dat iemand een stand heeft ingeleverd. Natuurlijk is het de mensen hun recht om de groenten thuis bij mensen te verkopen. Wij kunnen niets doen aan de situatie. Wat moet ik eraan doen als groenten duur zijn vanwege de regen? Ik kan niet met een bordje ‘Kom AUB naar de markt’ voorin lopen. Het is niets vreemds. Ik ben een nuchter denkend mens. Als er lege standjes zouden zijn, dan zou ik ingeleverde standjes hebben. Dat is niet het geval. Wij hebben juist een tekort aan standjes. Nu gaan wij de straatventers onder de markt zetten”, stelt de dc.
Het commissariaat is al geruime tijd druk doende de markt aantrekkelijk te maken. Daarvoor is een aantal renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Er zijn een nieuwe vishal en een groentenhal ingericht. Het wachten is op de koelruimte die volgens wettelijke voorschriften moet worden ingericht. Dat komt volgens de dc één dezer dagen in orde. Tegelijkertijd is de schoonmaak van de markt ter hand genomen. Men wenst de oude vishal nog aan te pakken. “Er is nooit wat aan de markt gedaan. Er is nooit een koperen cent in de markt gezet. Dat doen wij nu wel. De oude coördinator heeft eerder gesteld dat de markt in ere hersteld moet worden. Zelfs God heeft de aarde niet in één dag geschapen, maar in zeven. Wij als mensen zullen niet anders kunnen. Wij werken er hard aan”, stelt Miranda.
De financiële zaken worden uit het districtsfond gedekt. De middelen die verdiend worden op de markt, gaan via Districtsfinanciën en Planning naar het commissariaat. De investeringen zijn allemaal afhankelijk van de inkomsten van de markt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!