30 juni niet geschikt als nationale rouwdag

“Er is geen sprake van een constitutionele crisis. Hoogstens is er sprake van een persoonlijke crisis. Ik heb respect voor de president, maar de hele samenleving wordt te grabbel gegooid om één persoon.” Dit zei de ondernemer, haar- en hoofdhuidspecialist en politicus Marlon Rozenblad zaterdag in het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). Rozenblad benadrukte dat er handelingen zijn gepleegd in het verleden, die het daglicht schuwen. “Als die handelingen niet gepleegd waren, zouden wij deze situatie niet hebben. Wij zijn allen Surinamers die moeilijke tijden tegemoet gaan. Net als hoe de crisis is gecreëerd, zal er chaos gecreëerd worden. Als jij als kwajongen handelingen gaat plegen die het daglicht schuwen, zal je alleen voor de consequenties instaan. Mensen zijn bereid hun leven te geven.” Volgens Rozenblad moeten mensen, vooral degenen die ‘die hard’ Boutisten zijn, hun hoofd koel houden en geen handelingen plegen die het land in een verdere chaos duwen.
Dag van nationale rouw is scenario
Rozenblad benadrukte dat hij de uitroeping van de Nationale Dag van de Rouw op 30 juni, de dag waarop de auditeur-militair een strafvoorstel zal doen in het 8 decemberstrafproces, als een scenario ziet. Hij vergelijkt deze dag met de ondersteuningsmanifestatie van de NDP tegen de groep ‘We zijn Moe’ enkele weken geleden. Hier heeft het staatshoofd wederom een misser geslagen door slechts met zijn mensen te praten, terwijl ‘We zijn Moe’ als vijand werd gezien.
DNA-leden zijn Bouterse onderdanig
Rozenblad benadrukte dat hij in ieder geval niet verwacht dat DNA-leden van de NDP tegen Bouterse zullen handelen. Dit, omdat het merendeel mensen betreft die onderdanig zijn en nooit eerder in hun leven een bedrag van SRD 15.000 per maand hebben ontvangen. Zij zullen volgens hem alles aan doen om deze luxe te behouden. “Mensen houden van Bouterse. De arme gettogemeenschap heeft massaal voor Bouterse gekozen. Ze gaan dood, maar stemmen niet voor iemand anders. Hun bloed is paars”, aldus de Abop’er.
Beveiliging zal God niet tegenhouden
De ondernemer begrijpt niet waarom het staatshoofd zijn persoonlijke veiligheid steeds opkrikt. “Niemand wil hem wat doen. Hij kan alleen van het paleis langs de markt lopen. Al die poeha met veiligheidsmannen is niet nodig. De persoon die bezig is met de president, gaat langs alle veiligheidsmannen. Dat is God. Daartegen werkt de bewaking niet”, zei Rozenblad.
President bemoeit alleen met dubieuze figuren
Rozenblad benadrukte dat Bouterse als president steeds een persoon is geweest, die met dubieuze figuren bemoeit en werkt. Dit baseert hij op de samenstelling van de figuren om zijn kabinet, regering en de presidenten van Venezuela en Equatoriaal Guinea, die hij als vrienden heeft. Volgens Rozenblad is het de groep, onder leiding van Jules Wijdenbosch, die nu de dienst uitmaakt, niet de NDP. “Het is deze groep die Bouterse niet lustten. Er zijn mensen daar die gezworen hadden dat deze man nooit president moest worden. Nadat Bouterse gekozen werd in 2010, heb ik die mensen weer naast hem gezien.” Dit is toen hij besloot zich te gaan parkeren en niets meer te maken te hebben met de NDP.
FR

error: Kopiëren mag niet!