Judoka Kopinsky krijgt ook Olympische Spelen ticket

De delegatie van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) voor de Olympische Spelen is een sporter rijker. De judoka Yigal Kopinsky heeft via wild card de mogelijkheid gekregen om mee te doen aan de Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. Hij is de zesde sporter van Suriname die te bewonderen zal zijn in Rio. Dit nieuws maakte SOC-voorzitter Guno van der Jagt bekend donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van deze organisatie.
De Surinaamse delegatie voor Rio bestaat op dit moment uit de zwemmers Renzo Tjon A Joe en Chinyere Pigot, de atleten Jurgen Themen en Sunayna Wahi, de badmintonner Soren Opti en nu ook Yigal Kopinsky. Er rest nog een week voor andere sporters om zich alsnog te kunnen kwalificeren. De hinkstapspringer Miguel van Assen moet nog deelnemen aan een kwalificatietoernooi, terwijl de wielrenner Jair Tjon En Fa nog hoopt op een wild card.
De delegatie voor Rio zal staan onder leiding van SOC-bestuurslid Oscar Brandon. De trainers die meegaan zijn Yash Daryanani (zwemmen), Fred Lobman (atletiek), Irfan Djabar (badminton) en Johan Nekrui (judo). Er gaan ook twee sportjournalisten mee.
De Canoc, de overkoepelende Olympische organisatie van het Caribisch gebied, heeft voor dit keer een eigen broadcasting maatschappij opgericht, te weten CBI. Zij bezitten de rechten van de Olympische Spelen voor onze regio. ESPN Caribbean zal de productie doen. In Suriname hebben 4 televisiestations de rechten verkregen voor de spelen, te weten ATV, ABC, SCCN en STVS. Het ligt in de bedoeling dat via de sponsors CBI ook inkomsten heeft en deze na de spelen zullen verdelen onder de Canoc-lidlanden.
Zelf heeft het SOC een aantal tv-producties gemaakt op weg naar de spelen in Rio. Dit om de Surinaamse gemeenschap meer bekendheid te bieden omtrent de afvaardiging en de spelen.

error: Kopiëren mag niet!