Pg Baidjnath Panday vindt publieke bespreking rechters ‘niet kunnen’

Pg Bajnath Panday vindt publieke bespreking rechtersDe procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie(OM), Roy Baidjnath Panday, meent dat rechterlijke beslissingen altijd gerespecteerd moeten worden. Dit los van het rechtsvindings-aspect en des te meer vanwege het feit dat het ultieme doel is om vrede tussen partijen te bewerkstelligen. Het is volgens hem maatschappelijk ‘niet kunnen’ om het oordeel van een rechter op een ander forum dan het daarvoor bestemde te bespreken. Hij verwijst hierbij naar het hoger beroep. Voorts vindt hij het maatschappelijk niet kunnen dat de persoon van de rechter publiekelijk besproken wordt. “Wij markeren het als zeer correct als publiekelijk besproken rechters voor zichzelf geen ruimte creëren om op hetgeen gezegd is te reageren, ook al zou datgene betichtend op het functioneren van de rechter zijn geweest.” Baidjnath Panday deed deze uitspraken naar aanleiding van het feit dat hij in de recente periode heel veel mensen uitspraken heeft horen doen, waarbij hij zich heeft afgevraagd waar ze over praten. Als men het ergens niet mee eens is, zou men volgens hem de constitutie kunnen wijzigen, waardoor er mogelijk een andere constructie kan ontstaan. Woorden van deze strekking werden afgelopen vrijdag tijdens de beëdiging van 6 nieuwe advocaten door de pg geuit.

error: Kopiëren mag niet!