GOw2 heeft nog geen indicatie verhoging brandstofprijs

GO2 heeft nog geen indicatie van brandstofverhoging HI   ontvangenGOw2-directeur Aubrey Nai Chung Tong zei gisteren aan Dagblad Suriname dat er tot op dat moment geen enkele indicatie gegeven was door het ministerie van Handel en Industrie (HI) dat er binnenkort een verhoging van de brandstofprijzen op komst is. Naar aanleiding van in de media verschenen berichtgeving hadden zich gistermorgen bij een aantal pompstations rijen auto’s verzameld. Autobestuurders meenden nog voor de dreigende verhoging hun auto vol te kunnen tanken. Nai Chung Tong legde uit dat de beslissing om de brandstofprijs te verhogen geheel van HI afhangt. Momenteel worden de brandstofprijzen nog berekend op basis van een koers van 4,04 voor een U$. Op de vraag of de huidige tarieven voor brandstof nog kostendekkend zijn voor de oliemaatschappijen, zegt hij dat het weliswaar die richting opgaat, maar dat dit nu nog niet het geval is. “HI geeft de prijzen en wij kijken of onze gelden tenminste kostendekkend zijn. We zullen het wel laten horen als wij er dusdanig niet meer uit kunnen komen”, aldus Nai Chung Tong.
HI-minister Sieglien Burleson deelde eind mei aan Dagblad Suriname mee dat ernaar toe gewerkt wordt om de brandstofprijzen aan te passen. Ze gaf aan dat vanwege de internationale stijging van de brandstofprijzen er lokaal zonder meer een verhoging zou moeten volgen. “Maar dat is nu niet helemaal aan de orde. Misschien wel in de komende weken”, waren de woorden van de minister meer dan 3 weken terug.

error: Kopiëren mag niet!