Biza geeft zwemvesten aan twee ministeries

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft gistermorgen zwemvesten overhandigd aan vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Politie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). De zwemvesten waren door het ministerie gekocht in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2015. “We zijn nu bezig met de postelectorale fase en kwamen tot het besluit dat het niet verstandig zou zijn om de zwemvesten te houden tot er over vier jaar weer verkiezingen zijn. De zwemvesten zouden poreus kunnen worden, vandaar dat er is besloten om die te geven aan andere ministeries die het goed kunnen gebruiken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de hele overheid en we willen niet dat human capital verloren gaat”, sprak minister Noersalim bij de overhandiging. De bewindsman bracht onder andere in herinnering het ongeval waarbij een politieman recentelijk verdronk. “De spullen zijn er en we moeten elkaar als ministeries helpen en zo kosten besparen.”
Het ministerie van Justitie kreeg zestig zwemvesten en dat van Onderwijs zeventig. Volgens Muriël Hoepel van Onderwijs heeft het ministerie een afdeling Inspectie, die heel goed gebruik zal kunnen maken van de zwemvesten. “Die afdeling legt bezoeken af aan scholen. De scholen in het binnenland moeten vaak per boot worden aangedaan en de aanwezigheid van zwemvesten zal de veiligheid verder vergroten.” Ook Justitie en Politie waardeert het gebaar van Binnenlandse Zaken. “Het Korps Politie Suriname detacheert vaak manschappen naar verschillende delen van het land. Waar er per boot moet worden afgereisd, kan heel goed gebruik worden gemaakt van deze vesten”, zei inspecteur Shaam Bhoelan in zijn dankwoord.
zwemvesten 1

error: Kopiëren mag niet!