Eerste elektriciteitsrekeningen factuurmaand juni zorgen voor irritatie

De eerste rekeningen van elektriciteit zijn onlangs uitgekomen. Blijkt dat de verwachte frustratie, een feit is. Dat is op social media/facebook duidelijk te merken. “Ik betaalde eerst ongeveer SRD 55 – SRD75. Daarna heb ik een verhoging gehad, waarbij ik al enkele maanden SRD 190 betaal en nu met die tweede verhoging van juni krijg ik doodleuk een bedrag van SRD1468,50. Zelfs die dame van de balie was bang om mij het bedrag door te geven, want ze zag hoe absurd dat is geworden. Gewoon 7 maal verhoogd”, schrijft een burger in woorden van gelijke strekking op facebook. Dit is maar een individuele situatie waarin een burger zich bevindt. Het zou mogelijk kunnen zijn dat het maar de enige is, maar critici hebben al sinds de afkondiging van de nieuwe tarieven gewaarschuwd dat zulke situaties niet te vermijden zullen zijn.
Vooral de vakbeweging vreest rare uitspattingen wat betreft de nieuwe tarieven. Om dat te voorkomen, heeft men als twee protestmanifestaties gehouden. Volgens Robby Berenstein, voorzitter C-47, heeft de vakcentrale vooralsnog geen grote groep klachten binnen gehad. Er zijn wat individuele gevallen die uitschieten, maar daarvoor komt de organisatie op een later tijdstip in overleg. Echter menen critici dat de vakbeweging voorbarig was met de protestmanifestaties. Gezien het om de nieuwe tarieven van energie ging, zou het volgens hen verstandiger zijn als de vakbeweging nadat men de nieuwe rekeningen gepresenteerd kreeg, de werknemers zou oproepen. Op den duur zou een oproep vanuit de vakbeweging zelfs niet nodig zijn, gezien de werknemers zelf zouden vragen naar acties. De eerste protestmanifestatie is volgens de organisatie van de actie goed gegaan, maar de tweede heeft minder effect gehad. Dit, alhoewel de vakbeweging meent dat de boodschap even hard was. Men had moeten wachten. VSB en ASFA doen niet mee aan de acties, maar als de leden zelf naar deelname vragen, zul je ze wel zien protesteren. Dat moment is dichtbij”, stelt een prominente leider van een bedrijfslevenorganisatie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!