Justitieminister Silos naar Jamaica

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie is samen met een delegatie in het afgelopen weekend afgereisd naar Montego Bay, Jamaica, voor het bijwonen van een meeting van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF). Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en de directeur van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) maken ook deel uit van de delegatie. De CFATF is een organisatie van 29 landen binnen de Caribische regio, die afspraken hebben gemaakt om gemeenschappelijk maatregelen te treffen tegen het witwassen van criminele gelden. Volgens een persbericht van het ministerie van Justitie & Politie heeft Suriname op tijd de nodige stappen ondernomen en moet op de meeting aangeven wat het land reeds gedaan heeft en hoe het stappenplan eruit ziet vóór 1 november 2016. De Nationale Assemblee heeft op 24 februari met algemene 36 stemmen drie wetsontwerpen aangenomen om te voorkomen dat het land door CFATF op de ‘zwarte lijst’ zou worden geplaatst. De wetsontwerpen Identificatieplicht Dienstverleners, Melding Ongebruikelijke Transacties en Internationale Sancties moeten volgens de minister ervoor zorgen dat hiaten in de wetgeving worden weggemaakt. De wetsontwerpen moesten met de hete adem van CFATF in de nek, in snel tempo worden behandeld en aangenomen. Indien de maatregelen, die ons land tot nu toe getroffen heeft, geaccepteerd worden, zal Suriname gevrijwaard zijn van de blacklisting. De meeting duurt van 6 tot 9 juni. De delegatie zal zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat ons land negatief te boek gaat in het verslag van het regionaal orgaan.
FR

error: Kopiëren mag niet!