Suraems wil aanrijtijd ambulance verkorten

Suriname Ambulance en Emergency Medical Services (Suraems) wil de aanrijtijd van de ambulance verkorten, zodat er sneller hulp geboden kan worden. De dienst heeft in dit kader twee nieuwe typen van ambulances geïntroduceerd samen met een motorfiets en een personenwagen. Suraems verleent al ruim acht jaar eerste hulp bij ongevallen. Met de lancering van een eigen ambulancedienst kan de organisatie zich beter van haar taak kwijten. Ook wordt de vierde ambulance later van het jaar nog verwacht. De personenauto en motorfiets zijn uitgerust met de nodige basis benodigdheden en zullen ingezet worden om de eerste hulp handelingen bij ongevallen aan te pakken. Een rit met een ambulance kost normaliter SRD 200 en met de motorfiets is dat SRD 50. Ten aanzien van de kosten van de motorfiets worden deze niet gedeclareerd door de verzekeringsmaatschappijen. Op dit punt moeten er nog gesprekken gevoerd worden met de verzekeringsmaatschappijen.
Medical Lab Suplies vierde onlangs haar 30-jarig bestaan. Suraems maakt ook deel uit van de grote Medlab familie. Deze band is ontstaan nadat Suraems op zoek was naar sponsoring voor het opzetten van een ambulancedienst en opleidingscentrum. Medlab heeft ervoor gezorgd dat het rapid response voertuig voorzien werd van medische verbruiksmiddelen en equipment. MN Car Center en de groep van Whahaha hebben zich ook bij dit project aangesloten. Medlab erkent en ondersteunt de doelstellingen van Suraems. Stichting Corantijn heeft ook haar hulp verleend door het bewerkstelligen en geven van donaties. Er is met deze stichting ook gesproken over de donatie van medische hulpgoederen en een samenwerking op het gebied van ambulance hulpvervoer.

error: Kopiëren mag niet!