‘Hindoestanen niet weg te denken’

Hindoestanen niet weg te denken2
Hindoestanen niet weg te denken3
Hindoestanen niet weg te denkenDe Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (NSHI) heeft samen met de Culturele Unie Suriname, de Organisatie voor Hindoe Media Suriname en de jongerenvereniging Nauyuga een bloemenhulde gebracht bij het Monument ‘Baba & Mai’ aan de Kleine Combéweg. Het bestuur van de vereniging Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) gevestigd te Blauwgrond en structuren was hierbij ook aanwezig. De bloemenhulde, waarbij het monument werd omhangen met mala’s, stond het teken van de herdenking van 143 jaar Hindoestaanse Immigratie, toen de eerste Britse-Indische contractarbeiders voet aan wal zetten in Suriname. De nakomelingen zijn tevreden met de keuze die hun voorouders toen hebben gemaakt om Suriname tot hun nieuw vaderland te kiezen. Het harde ploeteren is beloond. De Hindoestanen zijn niet weg te denken in de Surinaamse samenleving en leveren ijverig hun bijdrage. SSDP-voorzitter Roy Boedhoe benadrukt de rol van Hindoestanen in Suriname die zowel op economisch, politiek en op sociaal-maatschappelijk niveau te zien zijn.

error: Kopiëren mag niet!