Surinaamse zangvogelsport internationaal belicht door Mike Tyson

DSC_5127De Surinaamse Zangvogelbond was afgelopen dagen gastheer van de wereldbekende Amerikaanse bokser Mike Tyson. In verband met een documentaire over zangvogels heeft HBO Cinemas Tyson aangetrokken om de producties in Suriname te verslaan. Volgens Sham Sardjoe, tweede secretaris van de Zangvogelbond, heeft Tyson afgelopen dagen opnames gedaan thuis bij diverse zangvogelhouders. ‘De focus was vooral gericht op roti’s en picolets’, zegt hij. Zondag heeft Tyson een bezoek gebracht aan de traditionele zondagse zangvogelwedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein. ‘Tyson heeft daarbij ook meegedaan met een roti. Het was een luchtige demonstratiewedstrijd’, legt Sardjoe uit. ‘Door dit bezoek en documentaire is de zangvogelsport internationaal in de spotlight gezet’, geeft hij aan.

error: Kopiëren mag niet!