Zoon weet niet waar zijn vaders graf ligt

De familie Kalidien kwam maandag tot de ontdekking dat er een grafkelder in aanbouw was op de plek waar hun zoon en broer bergraven is. Men dacht in eerste instantie dat de persoon Dilroshan Azadkhan op het graf van Kalidien was begraven. Dit blijkt thans niet zo te zijn. Bij nader onderzoek is gebleken dat een ander familie het graf van Sagawat Ali Kalidien verward heeft met dat van hun vader, Doroshan Abidali. Het is dus niet zo dat iemand anders op het graf van Kalidien is begraven. De zoon van wijlen Doroshan Abidali die in Nederland woont, is ongeveer drie weken terug naar Suriname gekomen, om een kelder te maken voor het graf van zijn vader. Volledig overtuigd dat het graf waar Sagawat Ali Kalidien ligt het graf is van zijn vader is hij dus begonnen met het maken van een kelder. Aan de binnenkant van de kelder werd ook de naam van de overledene gegrafeerd.
Volgens broer Naushaad Kalidien ging hij dinsdag naar de dc Wedprekash Joeloemsingh om over deze zaak te praten. Daar was dus ook een familielid van Doroshan Abidali aanwezig. Volgens vermoeden van Kalidien heeft dit familielid ook bijgedragen in de verwarring, omdat hij de zoon deze plek zou hebben aangewezen als te zijn het graf van zijn vader. Bij de dc heeft het familielid zich keurig gedragen, volgens Naushaad. Bij de begraafplaats aangekomen hield hij echter voet bij stuk dat het wijlen Abidali is die daar ligt. Echter beschikt Naushaad Kalidien beeldmateriaal van de plechtigheid die duidelijk aantoont dat het wel degelijk zijn broer is die daar is begraven.
Het familielid vindt dat de familie Kalidien contact moet opnemen met de zoon van Abidali. Echter gaat Kalidien dat niet doen. Hij is bereid het geld terug te geven voor de gemaakte kelder of indien hem alsnog de plek van het graf van Abidali gewezen wordt, zal een kelder voor hem gemaakt worden. Indien men dat niet wil, kan hij verder niets doen, geeft hij aan. De broer zegt verder een grafsteen te zullen kopen, waarop duidelijk de naam en andere gegevens van zijn broer te zien zal zijn. Hij gaat ook officieel melding doen hiervan aan de dc.

error: Kopiëren mag niet!