“Ze liegt zo erg dat er daar geen gras kan groeien”

De getuige B. merkte voor rechter Sieglien Wijnhard op dat de verdachte, Reshma M., verschrikkelijk liegt. “Je lee pe grasi ne gro”, is de bekende uitspraak in het Sranang Tongo. Hij bedoelde hiermee dat Reshma alles behalve de waarheid had gesproken. Deze getuige had de verdachte Reshma ergens aan de Vierde Rijweg ontmoet. De verdachte was samen met haar twee kinderen en vertelde de getuige B. dat zij beschikkingen c.q. percelen voor mensen kon regelen. Een neef van B. heeft nog geen perceel en hij was geïnteresseerd om via deze dame in aanmerking te komen voor een stuk land. Voor deze zaken had de getuige B. de verdachte Reshma SRD 3.600 betaald. Echter is er niets van de zaak terechtgekomen. Toen de benadeelde merkte dat er geen schot in de zaak kwam, deed hij aangifte bij de politie. Behalve deze getuige zijn nog twee andere getuigen gehoord, namelijk een 66-jarige vrouw en haar dochter. De 66-jarige vrouw verklaarde dat zij een broodjeswinkel uitbaat. De verdachte had eerst een goede verstandhouding opgebouwd met de dochter van deze getuige. Aan haar dochter liet de verdachte geloven dat zij werkzaam is bij het Glis en dat zij percelen c.q. beschikkingen in orde kon maken. De dochter gaf haar geld om haar zaken te regelen. Uit de verklaring blijkt dat de dochter haar moeder, dus de 66-jarige getuige, benaderde om ook haar stukken aan Reshma te overhandigen om de beschikking in orde te maken. De moeder en haar dochter hebben op deze wijze in totaal SRD 16.800 en USD 600 aan de verdachte betaald. Pas later is er bij de benadeelden een lichtje gaan branden en toen pas drong het tot hen door zij door de verdachte waren opgelicht. Zij hebben haar toen doorgegeven dat ze naar de politie zouden stappen. De verdachte gaf op haar beurt aan de benadeelden te kennen dat zij geen cent zou terugbetalen. Zowel moeder als dochter deed uiteindelijk aangifte bij de politie. De verdachte heeft bekend dat zij gelden heeft aangenomen. Met betrekking tot het bedrag welke genoemd is door de benadeelden gaf zij aan dat zij alleen bedragen heeft ontvangen zoals die op de kwitanties waarop zij getekend heeft, staan vermeld. Elke keer wanneer de verdachte bij de moeder en dochter geld ging ontvangen, had zij haast. “Eeuwig en altijd had zij een sterfgeval.” De magistraat stelde deze zaak uit naar 13 juni. Op die dag komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel. De verdachte Reshma blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!