Noersalim garandeert zorgverzekering na 1 juni

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft gisteren in een spoedpersverklaring bevestigd dat de basiszorgverzekering (BZSR) voor kinderen tot 16 jaar en 60 plussers normaal gecontinueerd zal worden. Per 1 juni wordt deze dienstverlening van verzekeringsmaatschappij Self Reliance overgebracht bij het Staatsziekenfonds (SZF). De bewindsman benadrukt dat het hier niet gaat om het wel of niet beschikken over genoeg geld, maar dat de overheid het geld op een efficiënte en effectieve manier wil besteden. De kosten in de zorg zijn bijzonder hoog, waardoor de regering beter om wil gaan met de gelden. Wat de samenwerking met Self Reliance betreft, is deze sinds juni 2015 geëxpireerd. Samen met het SZF zijn er voorbereidingen getroffen om de zorg te blijven garanderen. SZF-directeur Rick Kromodihardjo benadrukt dat het verzekeringsbedrijf door minister Patrick Pengel van Volksgezondheid gevraagd werd deze zorg op zich te nemen. Op dit moment wordt er nagegaan hoe de werking hiervan moet plaatsvinden. Volgens Kromodihardjo is het bedrijf voldoende in staat om deze uitdaging aan te gaan. Heel binnenkort zal het SZF met detailinformatie komen.

error: Kopiëren mag niet!