Winston Wielson wint verkiezingen bodybuildingbond

Het nieuw SBWB-bestuur vlnr., Earnie Eenig, Rachida Huijzen, Ravin Tikai, Daphne Hoft, Milton Haynes en Eddie Wilson. ‎Niet op de foto voorzitter en ondervoorzitter Winston Wielson en Rishma Bodhitewarie (foto: Regilio Derby)
Het nieuw SBWB-bestuur vlnr., Earnie Eenig, Rachida Huijzen, Ravin Tikai, Daphne Hoft, Milton Haynes en Eddie Wilson. ‎Niet op de foto voorzitter en ondervoorzitter Winston Wielson en Rishma Bodhitewarie (foto: Regilio Derby)
Het was voor de verkiezingsdag al duidelijk en ook zittend voorzitter Manav Kanhai wist het. Winston Wielson is gistermiddag in een marathonvergadering in Queens Lounge gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB). De lijst Wielson won met 10 tegen 4 stemmen van het zittend bestuur. Wielson zelf was niet aanwezig wegens werkzaamheden in het buitenland (Santo Domingo). Op de lijst Wielson komen ook voor Rishma Bodhitewarie (ondervoorzitter), Ravin Tikai (secretaris), Rachida Huijzen (penningmeester), Daphne Hoft (2de secretaries), Milton Haynes (commissaris) en profbodybuilder Eddie Wilson (commissaris). Earnie Eenig is de pr-officer. Hij sprak namens Wielson de overwinningsboodschap uit. Hij hoopt dat er samengewerkt kan worden naar ontwikkeling van de sport.
De vergadering was onnodig lang vanwege discussies die ontstonden over de deelname aan de Arnold Classics in Rio de Jainero. De discussies en beschuldigingen over en weer duurde uren. Het bestuur kwam in feite in een discussie met de Miss Bikini-atleten Suelle Shepperd en Stefani Tjon A San enerzijds en sportjournalist Earnie Eenig, wat buiten de orde was. De atleten en journalist zijn namelijk geen onderdeel van de algemene ledenvergadering, du seen discussie met hun was niet nodig. Er vielen ook geen mooie woorden tijdens dit langdurig agendapunt. Voorzitter Kanhai heeft hierbij de beschuldigingen aan zijn adres gedaan door Shepperd en Tjon A San eerder in de media proberen te ontkrachten. ‘Waarom stappen jullie naar de media, waarom komen jullie niet naar mij als er een probleem is’, vroeg Kanhai aan hun.
Op deze vergadering werden ook de financiele verslagen gepresenteerd. Echter, de verificatiecommissie verleende geen decharge aan het bestuur. Verrassend kwam deze commisie, die drie dagen eerder benoemd was, wel tot een eindverslag. Volgens commissievoorzitter Marciano Dasai ontbraken er veel onderliggende stukken van financiele uitgaven en inkomsten, terwijl er ook geen bankstaten waren. Hij vroeg de penningmeester Roy Hoogvliets alsnog de stukken te overhandigen, zodat de verificatiecommissie haar werk kan afronden. Kanhai beloofde deze zaken snel in orde te maken. De verificatiecommissie komt op de eerst volgende algemene ledenvergadering, dan van het nieuw bestuur, dan weer in actie.

error: Kopiëren mag niet!