Rusland bij acclamatie herkozen tot voorzitter NPS

De leden van het Adviesraad
De leden van het Adviesraad

De leden van het hoofdbestuur
De leden van het hoofdbestuur

De leden van het Congresbestuur
De leden van het Congresbestuur
Gregory Rusland is tijdens het bijzonder congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) gisteren bij acclamatie herkozen als voorzitter van de partij. Jerrel Pawiroredjo is gekozen als ondervoorzitter. De overige leden van het hoofdbestuur zijn: Leendert Abauna, Roseline Daan, Patricia Etnel, Mohamed Fatehmohamed, Dorothy Hoever, Sie Lau, Orpheu Marengo, Silenta Neslo, Ronny Oemar, Hesdy Pigot, Ruth Renfurm-Coutinho en Wayne Telgt. Ook bij het congresbestuur werd slechts 1 kandidatenlijst ingediend. De bij acclamatie gekozen leden zijn: Danielle Beeldsnijder-Van Windt (voorzitter), Arnold Kruisland (ondervoorzitter), Rugia Bergraaf (Secretaris), Sjachnaz Pengel (Adjunct-secretaris), Runaldo Druiventak, Monique Sowidjojo en Ben Woodly. Ex-DNA-lid Noreen Cheung, die vorig jaar de NDP verliet en zich aansloot bij de NPS, is gekozen als lid van de adviesraad van de groene partij. Samen met haar zitten in de adviesraad: Roberto Baptista, Ruth Wijdenbosch, Rudie Chin, Ivan Fernald, Sandra Goedhoop, Gilbert van Dijk, Leon Brunings, Diana Vyent, Saskia Nahar, Rubiella van Hekelen, Javier Jessurun, Prem Sardjoe, Johan Palmtak en Muriel Held. In de jongerenraad van de partij hebben zitting Rachelle Giddens, Mario Vermeer, Sharisa Kensmil, Rajiv Elgin, Mirelda Sabajo, Naomi Starke, Nicoline Abauna, Aphra Homoet, Joelle Pinas, Dariel Stekkel, Suffrain Regitha Donnevan, Neslo Glenn Throo en Valesca Telgt.
Statuut NPS gewijzigd
Het Congres van de Nationale Partij Suriname heeft ingestemd met de wijziging van het statuut van de partij. De zittingsduur van het hoofd- en het congresbestuur werd van 3 naar 5 jaar gebracht. Staande het congres vroeg de afdeling Commewijne bij monde van Marlon Budeke waarom de zittingsduur van de afdelingen niet is opgetrokken. Partijvoorzitter Rusland antwoordde, dat het statuut verder aangepast zal worden gedurende zijn zittingsperiode. Dan kan het voorstel van de afdeling Commewijne verwerkt worden.

error: Kopiëren mag niet!