Robinhood sluit seizoen alsnog goed af

1 RobinhoodRobinhood heeft haar seizoen 2015/2016 toch goed afgesloten. De rood-groene formatie kende niet haar beste seizoen in de hoofdklasse competitie, maar kroonde zich zaterdagmiddag voor een goed opgekomen publiek ten koste van WBC tot Bekerkampioen. Zij won met strafschoppen nadat de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand eindigde.
De wedstrijd tussen deze twee ploegen was een gelijkgaande strijd tussen twee ploegen die durfden te voetballen. Zij kregen beiden enkele heel goede mogelijkheden om tot scoren te komen in de reguliere speelperiode, maar het scorebord kwam na 90 minuten spelen niet in beweging. In de verlenging die hierna volgde was het de ploeg van WBC die meteen toesloeg. Zij kwam reeds na twee minuten in de verlenging op voorsprong. Het was de speler Gillian Maatrijk die WBC uit een kopbal op voorsprong bracht. Robinhood gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich goed terug. Zij kwam in de 107e minuut op gelijke hoogte. Het doelpunt van Robinhood deed veel stof opwaaien. Roxey Fer maakte een overtreding op een WBC verdediger, echter liet de scheidsrechter doorspelen, waardoor Fer de bal aan de vrijstaande Ivanildo Rozenblad gaf die geen fout maakte en er 1-1 van maakte. De WBC spelers en aanhang waren duidelijk niet eens met deze beslissing. Reserve doelman Dewkoemar Somai kreeg zelfs een rode kaart voor protest over deze actie. Er werd verder niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de winnaar van deze wedstrijd moesten bepalen. Robinhood bleek hier de betere ploeg te zijn en won de serie uiteindelijk met 4-3. Zij kroonde zich zodoende tot bekerkampioen. Viola Bodjie die eind vorig seizoen overkwam van de ploeg van Voorwaarts geeft aan zeer blij te zijn met deze prijs. “Het is ons uiteindelijk toch gelukt een prijs te pakken dit seizoen. Wij hebben het onszelf toch een stuk moeilijk gemaakt in deze wedstrijd”, gaf hij aan. “Wij waren de betere partij in de ontmoeting en hadden de wedstrijd in 90 minuten moeten beslissen. Uiteindelijk is het ons in de strafschoppenserie wel gelukt, waardoor wij alsnog met de beker ervandoor zijn gegaan”. Bodjie geeft verder aan niet helemaal tevreden te zijn met zijn persoonlijke prestaties dit seizoen. Hij vindt dat hij zijn normaal niveau niet heeft gehaald, maar hoopt dat het komend seizoen wel anders is.